Produkty v košíku
Celková cena: | 0,00 € s DPH |
Máte chuť na kvalitné orechové maslo v tej najčistejšej podobe? Potom si určite vyberiete z vynikajúcich masiel, ktoré boli vyrobené z najpopulárnejších druhov orechov. V našej ponuke nájdete obľúbené slovenské orechové maslá bez cukru, soli, konzervantov či palmového tuku. Skrátka prvotriednu kvalitu bez kompromisov.
Orechové maslá sú obľúbenou prísadou rannej kaše, smoothie či jogurtu. Milujú ich deti aj dospelí. V receptoch sa často používajú ako náhrada klasického masla, vďaka čomu sa perfektne hodia aj do sladkých jedál, domácich sušienok a koláčov. Vyrábajú sa z rôznych druhov orechov (pistácie, arašídy, mandle, lieskovce, kešu, makadamiové orechy, kokos, ... ). Oriešky, z ktorých sa maslo vyrobí, najskôr prejdú procesom triedenia, aby sa do masla nedostali žiadne plesnivé či nekvalitné kúsky. Následne sa sušia, vďaka čomu získajú výraznejšiu chuť a arómu. Výroba orechového masla pokračuje mletím, drvením a miešaním orechov. Výsledkom je jemná a hladká pasta, do ktorej možno pridať ďalšie prísady (soľ, mak, rôzne korenia ako napr. kurkuma a pod.). Veľmi obľúbené sú orechové maslá s čokoládou a sušeným ovocím.
Orieškové maslá a krémy bez cukru sú častou voľbou ľudí, ktorí dbajú na zdravší životný štýl. Ide o výborný a ľahko stráviteľný zdroj energie, ktorý nezaťaží žalúdok pred cvičením. Je však dobré vedieť, že orechové maslá obsahujú veľké množstvo kalórií a preto ich konzumáciu netreba preháňať. Aj napriek tomu môžete orechové maslá v malom množstve konzumovať aj pri chudnutí, pretože vás výborne zasýtia. Vyvarovať by sa im samozrejme mali ľudia s alergiou na konkrétny druh orechov.
Zdravotné benefity konzumácie orechových masiel vyplývajú z faktu, že sú bohaté na vlákninu, bielkoviny a zdravé tuky. Zatiaľ čo vláknina zlepšuje naše trávenie, bielkoviny sú nevyhnutné pri raste aj celkovej regenerácií organizmu. Vysoký obsah mononenasýtených a polynenasýtených tukov napomáha udržiavať normálnu hladinu cholesterolu v krvi, vďaka čomu pozitívne vplýva na celkové zdravie srdca. Okrem toho sú orieškové maslá aj výborným zdrojom vápnika, ktorý znižuje riziko osteoporózy a je teda potrebný pre naše kosti, no obsahujú aj ďalšie dôležité vitamíny a minerály (zinok, horčík, vit. B a E). Orechové maslá sú vhodné aj pre vegánov, pretože v "čistej" forme neobsahujú žiadne živočíšne produkty. Pri výbere konkrétneho produktu si však treba všímať zloženie a špecialne prísady, ktoré vegáni nekonzumujú.